błędy silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ARTURRO-S
    Classic
    • 2009
    • 9

błędy silnika

To ile trzeba zapłacić aby mieć Xenon w O1 ale taki zęby nie można by się do niego przyczepić.
  • AFRO66666
    Classic
    • 2007
    • 36

błędy silnika

siemka koledzy. pisałem kiedys ze mam problem z silnikiem, mianowicie na wolnych obrotach gasnie i nie mozna go odpalic, po 10 min odpala i jedzie sie dalej.powyzej 2500 obrotów chodzi normalnie.po podłączeniu do kompa wykazał błąd czujnik liczby obrotów silnika G28.w serwisie nie mieli juz czasu zeby to robic.moze wiecie ile kosztuje taki czujnik??gdzie sie znajduje w silniku??a i gzdie znajduje sie termostat w silniku 1.8 20v??
    Spartanie nie pytają jak wielu jest wrogów, tylko gdzie oni są!

Komentarz

• kurynio
      Ambiente
      • 2007
      • 166

Witam, nie wiem pamiętam dokładnie, ale z tego co sobie przypominam to w 1,8 dostęp do termostatu był zdrowo pokopany, jeżeli do tego czasu nikt z kolegów nie poda jego połozenia, to jutro napiszę jak dokładnie się do niego dostać, to samo z czujnikiem, ale przeważnie koszt takiego czujnika to koszt w oryginale ok.130-160 zł

[ Dodano: Sro 16 Sty, 08 16:33 ]
      jeżeli chodzi o połozenie termostatu to znajduje się on koło alternatora bliżej bloku silnika, widać tam dochodzące przewody i króciec. Z demontażem nie powinno być tak strasznie. Co do czujnika obrotów silnika, to cena w oryginale to koszt w granicach 240zl. Do silnika AGN jest kilka rodzajów, dokładny koszt i symbol mógłbym podać, ale musialbym mieć Twoj VIN

Pozdrawiam

Komentarz

• AFRO66666
        Classic
        • 2007
        • 36

siemka
        mój vin tmbzzz1u2w2112959
        Spartanie nie pytają jak wielu jest wrogów, tylko gdzie oni są!

Komentarz

Pracuję...